Z tego przepisu otrzymasz fantastyczny pachnący przysmak: Dodaj 2 jajka, trochę mąki i cukru do startych jabłek.
Jabłka można przyrządzać na wiele sposobów, a jedzenie zawsze jest bardzo smaczne i pachnące. Dziś mamy dla Was ten prosty jabłkowy przysmak, który przygotujesz dosłownie w kilka minut!
Składniki:
- 5 jabłek
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 5 łyżek mąki pszennej
- szczypta soli
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Umyj jabłka. Oczyść i zetrzyj na grubej tarce.
Dodaj jajka, cukier, mąkę i sól. Dobrze wymieszaj do uzyskania jednorodnej masy.
Wlej olej na patelnię. Podgrzej i za pomocą łyżki uformuj małe naleśniki, które opiekaj z obu stron na złoty kolor.
Przechowuj je na ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać na przykład z miodem.
Comments are closed.