Są fantastyczne, soczyste i rozpływają się w ustach. Dodaj kapustę do klopsików i upiecz je w piekarniku.
Soczyste klopsiki z kapustą to hit w moim domu. Dosłownie rozpływają się w ustach i są jeszcze smaczniejsze niż te klasyczne!
Potrzebujesz:
- 600 g mięsa mielonego
- 250 g kapusty
- 1 jajko
- 10 g soli
- 3 g mielonego czarnego pieprzu
- 200 g twardego sera
Przygotowanie:
Drobno posiekaj kapustę oraz cebulę i dodaj je do mielonego mięsa. Dopraw, dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Uformuj z masy klopsiki, ułóż je obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia.
Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 25 minut, następnie wyjmij i posyp startym serem, piecz kolejne 15 minut w tej samej temperaturze.
Comments are closed.