Każdy prosi o przepis na ten tort – ​​Smak zaskoczy wszystkich przy stole. Nie jedli lepszego biszkoptu.

Niesamowity przepis na ciasto z kremem w środku.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru (280 gramów)
  • 2 szklanki mąki (400 gramów)
  • 1 szklanka kakao w proszku (180 gram)
  • 1 szklanka mleka (250 mililitrów)
  • 1/4 szklanki oleju słonecznikowego (30 mililitrów)
  • 1 łyżka olejku waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml śmietany do ubijania
  • 200 g półgorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem na piankę.

Dodaj mleko, olej i dobrze wymieszaj.

Mieszamy również przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

Dodaj kakao w proszku i wymieszaj.

Mieszamy jednolite ciasto, które nakładamy na natłuszczoną formę.

Piec 40 minut w 180 stopniach.

Zrób dziury w upieczonym biszkopcie za pomocą słomki.

Podgrzej śmietankę do ubijania i dodaj czekoladę – rozpuść mieszając.

Wlej mieszaninę do otworów.

Udekoruj gotowe ciasto bitą śmietaną.

Życzymy smacznego! 🙂

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!