Każdy prosi o przepis na ten tort – Smak zaskoczy wszystkich przy stole. Nie jedli lepszego biszkoptu.
Niesamowity przepis na ciasto z kremem w środku.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru (280 gramów)
- 2 szklanki mąki (400 gramów)
- 1 szklanka kakao w proszku (180 gram)
- 1 szklanka mleka (250 mililitrów)
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego (30 mililitrów)
- 1 łyżka olejku waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 ml śmietany do ubijania
- 200 g półgorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na piankę.
Dodaj mleko, olej i dobrze wymieszaj.
Mieszamy również przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Dodaj kakao w proszku i wymieszaj.
Mieszamy jednolite ciasto, które nakładamy na natłuszczoną formę.
Piec 40 minut w 180 stopniach.
Zrób dziury w upieczonym biszkopcie za pomocą słomki.
Podgrzej śmietankę do ubijania i dodaj czekoladę – rozpuść mieszając.
Wlej mieszaninę do otworów.
Udekoruj gotowe ciasto bitą śmietaną.
Comments are closed.