Bez piekarnika i długiego pieczenia. Smakuje obłędnie. Bezkonkurencyjny niewypiekany deser Bounty.
Doskonały smak i łatwość przygotowania tego niewypiekanego deseru Bounty sprawia, że stanie się on numerem jeden wśród Twoich ulubionych smakołyków!
Składniki:
- 500 g herbatników kakaowych
Do kremu:
- 500 g mascarpone
- 300 ml bitej śmietany
- 150 g cukru pudru
- 50 g wiórków kokosowych
Polewa:
- 200 g czekolady
- 100 ml mleka
- rozmiar formy 28 x 28 cm
Przygotowanie:
Ciasteczka kakaowe umieszczamy obok siebie na dnie formy .
Mascarpone ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie ubijamy śmietankę na zbity krem.
Na koniec za pomocą szpatułki dodaj wiórki kokosowe i nałóż krem na herbatniki. Na krem nakładamy kolejną warstwę herbatników i ponownie warstwę kremu. Odstaw do lodówki na 30 minut i w międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Połamaną czekoladę zalać gorącym mlekiem i ubić trzepaczką spójny lukier.
Rozłóż lukier równomiernie na powierzchni deseru i wstaw go z powrotem do lodówki na 30 minut. Życzymy smacznego.
BONUS
Bananowy niewypiekany deser, który na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie i gościom!
Składniki:
- 300 ml mleka
- 400 g ciastek
- 3 opakowania bitej śmietany
- wielkość formy 25 x 25 cm
- 600 g bananów
Polewa:
- 150 g płatków czekoladowych
- 100 ml gorącej bitej śmietany
Zbliżać się:
Do foremki wkładamy herbatniki, które wcześniej moczyliśmy w mleku.
W misce wymieszaj lub zetrzyj banany.
Nakładamy ten krem na herbatniki i ponownie nakładamy warstwę herbatników na wierzch. Powtarzaj ten proces, aż śmietana i ciastka znikną. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a następnie przygotowujemy lukier. Czekoladowe płatki polać gorącą bitą śmietaną i trzepaczką zrobić zwarty, błyszczący lukier.
Comments are closed.