Warto zapisać ten przepis: Fantastyczne domowe bułeczki z serem, najlepsze, jakie kiedykolwiek jadłam.
Kiedy zobaczyłam ten niesamowity przepis, nie wahałam się ani minuty i również postanowiłam spróbować go przyrządzić.
Domowe bułeczki z kwaśnej śmietany i topionego sera to jedne z najlepszych wypieków jaki kiedykolwiek jadłam! Jeśli lubisz również aromatyczne i delikatne domowe wypieki, koniecznie również go wypróbuj, gwarantuję, że nie pożałujesz!
Potrzebujesz:
- 600 g mąki
- 250 g margaryny bądź masła
- 2 całe jajka
- 1 łyżka soli
- 1 kostka drożdży
- 300 ml letniego mleka
- 200 ml śmietany
- 8 kawałków sera (topione trójkąty)
Dodatkowo:
- 1 jajko
- tarty ser lub sezam
Przygotowanie:
Zacznijmy od drożdży. W 1 szklance letniego mleka wymieszaj drożdże, łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki. Połącz margarynę z mąką, dodaj drożdże, jajka, sól, ser i wyrób ciasto. Stopniowo dodawaj do niego śmietanę. Odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Po tym czasie rozwałkuj je na grubość palca. Następnie złóż w kwadrat i odstaw na 20 minut. Ponownie rozwałkuj na grubość palca.
Comments are closed.