Bez piekarnika, bez skondensowanego mleka, bez żelatyny a wynik zaskakuje: Doskonały deser w 5 minut.
Niepieczona rolada biszkoptowa z mandarynkami.
To pyszny i świeży deser do kawy lub jako poczęstunek na uroczystość. Ucieszy Cię również to, że rolada jest całkowicie pozbawiona dodatku cukru, a w dodatku wygląda naprawdę pięknie po pokrojeniu.
Składniki:
- 100 g herbatników maślanych
- łyżka kakao
- 120 g obranego banana
- 200 g serka homogenizowanego
- łyżka miodu
- 5-6 małych mandarynek
Przygotowanie:
Najpierw przygotowujemy banana. Obierz, pokrój na mniejsze kawałki lub połam i włóż do blendera
Miksujemy drobno i przygotowujemy ciasteczka. Połam i wymieszaj lub w inny sposób zmiażdż na drobny „okruch”. Wymieszaj masę bananową i biszkoptową. Dodamy też kakao. Po wymieszaniu masy przygotowujemy papier do pieczenia
Najpierw ugniataj miksturę rękami, a następnie rozwałkuj ją wałkiem. Rozwałkuj w kwadratowy kształt – dostosuj rozmiar do wielkości mandarynek, których używasz. Teraz przygotujemy krem: Mascarpone mieszamy z miodem.
Krem wyłożyć na ciasto. Całe obrane mandarynki układamy na krawędziach i zwijamy papierem do pieczenia
Comments are closed.