Tak przygotowana pierś z kurczaka zawsze smakuje przepysznie: Miękka, delikatna i rozpływa się w ustach.
Można śmiało powiedzieć, że każda gospodyni wie, jak przygotować kurczaka. Najłatwiej zamarynować go w przyprawach i majonezie, a następnie piecz z warzywami.
Bardziej wyrafinowane opcje obejmują wiele technik gotowania i dziesiątki składników. Wybór należy do ciebie. Ale jeśli chcesz przygotować coś lekkiego i dietetycznego na rodzinny grill ten przepis jest dla Ciebie!
W 100 g gotowanego fileta z kurczaka ma tylko 95 kcal. Wraz z mięsem z indyka produkt ten znajduje się na liście produktów dietetycznych.
Oto mój ulubiony przepis na kurczaka. Zawsze smakuje przepysznie!
Składniki
- 1,5 kg piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 1 szklanka kefiru
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka soli
- ulubione przyprawy do smaku
Przygotowanie
Pokrój piersi w większą kostkę. Połącz je z solą i ulubionymi przyprawami. Pokrój cebulę w krążki. Dodaj do mięsa. Marynuj pierś z kurczaka w kefirze. Pozostaw w lodówce na godzinę. Mięso nawlecz na szaszłyki i włóż na ruszt grilla.
Comments are closed.