Nie włączaj piekarnika, po prostu ułóż i włóż do lodówki: Fantastyczny deser, który możesz przygotować w 10 minut.

Ponownie, jeden z serii szybkich przepisów, który masz gotowy w 10 minut, a następnie po prostu się delektujesz.

Maskarada, która zajmuje minimum czasu i smakuje zarówno dużym, jak i małym. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko powszechnie dostępnych składników, a dzieci mogą Ci w tym pomóc.

Składniki:

  • 250 g długich biszkoptów
  • 1 l mleka + mleko do maczania biszkoptów
  • 75 g budyniu w proszku o smaku waniliowym
  • 5 łyżek skrobi kukurydzianej
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 80 g białej czekolady
  • 80 g mlecznej czekolady

Przygotowanie:

Formę zakrywamy folią spożywczą i zaczynamy układać w niej długie biszkopty, które wcześniej moczyliśmy w mleku. W razie potrzeby pokrój długie herbatniki na odpowiedni rozmiar, aby pasowały do ​​siebie.

Wlej mleko do garnka, odlej trochę do miski i wymieszaj w nim budyń waniliowy.

Następnie mieszankę wlewamy do garnka i dodajemy mąkę kukurydzianą, cukier granulowany, wstawiamy na piec średnio rozpalony i gotujemy gęstą śmietanę.

Połowę śmietanki wlać do miski, dodać połamaną białą czekoladę i wymieszać trzepaczką do rozpuszczenia w masie.

Do drugiej części kremu pozostałego w garnku dodać połamaną mleczną czekoladę.

Teraz wlewamy krem waniliowy do formy na biszkopt, rozprowadzamy go, a następnie wlewamy krem czekoladowy, który również rozprowadzamy i wygładzamy. Na krem ​​nakładamy biszkopty, które namoczyliśmy w mleku, a deser zawijamy w folię spożywczą.

Wstawiamy do lodówki na 4 godziny, żeby dobrze wystygło i żeby kremy zgęstniały. Po tym czasie wyjmujemy go i ostrożnie przerzucamy na tackę. Na koniec deser dekorujemy polewą czekoladową, możemy posypać czekoladą lub posypać cukrem pudrem, pokroić i podawać. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!