Nie włączaj piekarnika, po prostu ułóż i włóż do lodówki: Fantastyczny deser, który możesz przygotować w 10 minut.
Ponownie, jeden z serii szybkich przepisów, który masz gotowy w 10 minut, a następnie po prostu się delektujesz.
Maskarada, która zajmuje minimum czasu i smakuje zarówno dużym, jak i małym. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko powszechnie dostępnych składników, a dzieci mogą Ci w tym pomóc.
Składniki:
- 250 g długich biszkoptów
- 1 l mleka + mleko do maczania biszkoptów
- 75 g budyniu w proszku o smaku waniliowym
- 5 łyżek skrobi kukurydzianej
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 80 g białej czekolady
- 80 g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Formę zakrywamy folią spożywczą i zaczynamy układać w niej długie biszkopty, które wcześniej moczyliśmy w mleku. W razie potrzeby pokrój długie herbatniki na odpowiedni rozmiar, aby pasowały do siebie.
Wlej mleko do garnka, odlej trochę do miski i wymieszaj w nim budyń waniliowy.
Następnie mieszankę wlewamy do garnka i dodajemy mąkę kukurydzianą, cukier granulowany, wstawiamy na piec średnio rozpalony i gotujemy gęstą śmietanę.
Połowę śmietanki wlać do miski, dodać połamaną białą czekoladę i wymieszać trzepaczką do rozpuszczenia w masie.
Do drugiej części kremu pozostałego w garnku dodać połamaną mleczną czekoladę.
Teraz wlewamy krem waniliowy do formy na biszkopt, rozprowadzamy go, a następnie wlewamy krem czekoladowy, który również rozprowadzamy i wygładzamy. Na krem nakładamy biszkopty, które namoczyliśmy w mleku, a deser zawijamy w folię spożywczą.
Comments are closed.