Pyszny, idealnie słodki deser z ciasta francuskiego: Wystarczy, że upieczesz i i wypełnisz kremowym nadzieniem.

Doskonały i zupełnie prosty pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego. Pyszny, idealnie słodki deser, doskonały jako dodatek do aromatycznej kawy.

Jest pyszny, szybki i fantastycznie smaczny, koniecznie go wypróbuj.

Potrzebujesz:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie puddingu waniliowego bez gotowania
  • 300 ml mleka
  • 300 ml śmietany 30%

Przygotowanie:

Ciasto połóż na blacie i pokrój na kwadraty.

Posmaruj mlekiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Pudding wymieszaj w zimnym mleku.

Ubij śmietanę i połącz obie masy. Możesz również ugotować klasyczny budyń, ostudzić, a następnie wymieszać z bitą śmietaną.

Upieczone ciasto przekrój na pół. Nałóż krem ​​na 1 połowę za pomocą np. szprycy cukierniczej, ułóż na nim wierzch ciasta i gotowe. Możesz udekorować deser dodatkowo cukrem pudrem.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!