Pyszny, idealnie słodki deser z ciasta francuskiego: Wystarczy, że upieczesz i i wypełnisz kremowym nadzieniem.
Doskonały i zupełnie prosty pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego. Pyszny, idealnie słodki deser, doskonały jako dodatek do aromatycznej kawy.
Jest pyszny, szybki i fantastycznie smaczny, koniecznie go wypróbuj.
Potrzebujesz:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie puddingu waniliowego bez gotowania
- 300 ml mleka
- 300 ml śmietany 30%
Przygotowanie:
Ciasto połóż na blacie i pokrój na kwadraty.
Posmaruj mlekiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Pudding wymieszaj w zimnym mleku.
Ubij śmietanę i połącz obie masy. Możesz również ugotować klasyczny budyń, ostudzić, a następnie wymieszać z bitą śmietaną.
Upieczone ciasto przekrój na pół. Nałóż krem na 1 połowę za pomocą np. szprycy cukierniczej, ułóż na nim wierzch ciasta i gotowe. Możesz udekorować deser dodatkowo cukrem pudrem.
Comments are closed.