Jem to, na co mam ochotę, i nie boję się przytyć. Pyszne dania dietetyczne dla szczupłej talii. Nie potrzebuję ani grama oleju
W dużej misce wymieszaj mięso z chmielem, solą i czosnkiem. Oczyść białą kapustę i dobrze ją osusz przed posiekaniem. W osobnej misce przygotuj zapiekanki z twarogu i połącz je z jajkiem. Wymieszać z mięsem. Dodaj posiekany koperek, kapustę i mieszaj, aż wszystko się dobrze połączy.
Ułóż małe, dobrze uformowane kotlety na blasze do pieczenia, przykrywając ją papierem pergaminowym. Należy uważać, aby plastry nie były zbyt blisko siebie.
Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. W razie potrzeby możesz piec dłużej. Z podanych składników powinno wystarczyć klopsików dla 12 osób. Twarożek dodaje się po to, by były sycące i niskokaloryczne. Pozytywne właściwości zdrowotne kapusty sprawią, że poczujesz się lżej i poprawisz swój nastrój.
Comments are closed.