Z jednego fileta z kurczaka przygotuję miskę fantastycznych roladek. Pieczone w kilka chwil, zawsze są soczyste.
Doskonałe miękkie i chrupiące roladki z kurczaka z nadzieniem serowym. Nigdy nie wysychają, są delikatne i fantastycznie smaczne.
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka – 1 sztuka
- Sól – 5 g
- Pieprz czarny – 3 g
Nadzienie:
- Ser topiony – 120 g
- Ser żółty tarty – 100 g
- Marchewki – 1 sztuka
- Pietruszka – 20 g
- Śmietana – 35 g
- Olej do smarowania naczynia
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na pół.
Pokrój każdą połówkę w paski.
Ubijaj pod folią, dopraw solą i pieprzem.
Do nadzienia wymieszaj wszystkie składniki – startą marchewkę, drobno posiekaną pietruszkę, oba sery i wymieszaj na gładką masę. Rozprowadzamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy.
Formę (naczynie do pieczenia) nasmaruj olejem i włóż do niej roladki.
Posmaruj kwaśną śmietaną.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut lub według potrzeb.
Comments are closed.