Tym efektem, będzie mogła pochwalić się każda kobieta. Nie używaj kurkumy tylko w kuchni.
Kurkuma zajmuje szczególne miejsce w kuchni indyjskiej ze względu na jej złocisty kolor, zaskakujący smak i oczywiście nie możemy zapominać o jej właściwościach leczniczych.
Ze względu na pozytywny wpływ na zdrowie stosowana jest w medycynie naturalnej w leczeniu wielu problemów zdrowotnych. To, co czyni tę przyprawę tak wyjątkową, to jej właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające.
Aktywny składnik kurkumy nazywa się kurkuminą i jest bardzo przydatny ze względu na swoje właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwutleniające.
Oprócz kurkuminy kurkuma zawiera inne składniki odżywcze – całą gamę witamin, minerałów, a nawet wapnia i błonnika. Ponadto kurkuma nie powoduje żadnych skutków ubocznych, dzięki czemu jej stosowanie jest całkowicie bezpieczne.
Comments are closed.