Moje oczko w głowie. Roślina ta jest bezpieczna dla osób cierpiących na cukrzycę, reumatyzm lub inne infekcje.

  • Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie i wspomaga odporność.
  • Zmniejsza stan zapalny, pobudza pocenie się (np. przy objawach grypy), oczyszcza krew i odtruwa organizm.
  • Działanie oczyszczające i odtruwające.
  • Wspomaga pracę wątroby.
  • Leczenie reumatyzmu
  • Niskie ciśnienie krwi i profilaktyka chorób sercowo-naczyniowych
  • Wspomaga trawienie, metabolizm, eliminację wzdęć i regularne wypróżnienia
  • Obniża poziom cukru we krwi
  • Pomaga w gojeniu się ran i przyspiesza gojenie.
  • Wspomaga gojenie się chorób skóry (egzema i ropiejące rany)
  • Usuwa łupież, przetłuszczającą się skórę głowy, wspomaga wzrost włosów
  • Uspokaja nerwy, łagodzi stres i poprawia sen.

Instrukcje

Korzeń łopianu jest japońskim dodatkiem do wielu potraw. Kroi się go na małe paski, a następnie miesza z tartą marchewką i pokrojoną w plasterki papryką. Na koniec polewany jest sosem sojowym. Można go jeść na surowo lub posypany solą. Można go marynować w occie z różnymi przyprawami. Korzenie należy wykopać łopatką.

Po umyciu można je pokroić na małe kawałki. Nie należy wyrzucać skórki, ponieważ jest ona pełna składników odżywczych. Pozostawić do całkowitego wyschnięcia, a następnie przechowywać w papierowych torebkach.

Herbata z korzeni

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!