Sałatka jest lekka i pyszna, a do tego bardzo sycąca. To mój popisowy przepis na każdą okazję.
Jako lekka przekąska dobrze sprawdzają się sałatki warzywne. Można je przechowywać w lodówce do trzech dni i wykorzystać jako lekką przekąskę, śniadanie, lunch lub kolację.
Jak zrobić pyszną i zdrową sałatkę warzywno-mięsną? Wystarczy przygotować składniki, a następnie poświęcić kilka chwil na ich połączenie.
Oto lista składników, które będą potrzebne do przygotowania lekkiej sałatki
- Paczka szynki waży około 450 g. Najlepiej użyć tradycyjnej siatki i lekko ją uwędzić.
- 3 jajka,
- 1 ogórek kiszony lub ogórek konserwowy i 1 czerwona papryka
- Puszka kukurydzy o wadze ok. 350 g,
- 4 łyżki majonezu dekoracyjnego
- Przyprawy i zioła: Do posypania sałatki dodać sól, pieprz, świeży lub suszony koperek, ewentualnie natkę pietruszki.
Comments are closed.