Zawsze robię w największym garnku, jaki mamy w domu: Legendarne knedle według najlepszej i najstarszej receptury.
Jedzenie wschodnie, które bardzo lubimy w naszym domu.
To świetny dodatek, ale też szybki przysmak na obiad. Najbardziej lubimy z pieczonym boczkiem i cebulą. Potrzebujesz tylko 2 składników na ciasto – mąkę i ziemniaki.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków (plasterki, gotowane)
- 100 g mąki pszennej
- 100 g mąki półgrubej
- sól
Do smaku:
- 2 drobno posiekane cebule
- 150 g drobno posiekanego boczku
Przygotowanie:
Pokrój oczyszczone ziemniaki, zalej je wodą tak, aby były przykryte. Dodaj sól i gotuj. Gdy ziemniaki są ugotowane dodaj do nich przesianą mąkę i wmieszaj. Powstaje drobna zawiesina. Przykryj pokrywką i pozostaw na około 10-15 minut.
Comments are closed.